BørneIntra v2.19

Velkommen til Lodbjerggård leg - og bevægelsesinstitution

Lodbjerggård lægger vægt på et pædagogisk miljø med en høj faglighed og bevægelse som en ekstra dimension da vi har taget flere kurser hos DGI

Skiftende billeder

Tusind tak for den store opbakning til vores 10 års jubilæum. Det summede af god stemning og det så ud som om alle hyggede sig.

Forældrerådet har lavet en kæmpe indsats, vi mødtes flere aftner og planlagt forløbet sammen med Caroline – som har været tovholder på alle tingene. Forældrerådet har været ekstrem aktivt i forhold til at få doneret alle tingene. Mange mødte tidligt ind onsdag og hjalp med at få arrangementet stablet på benene. Det var helt fantastisk. TUSIND TAK!

Særlig tak til Anders der kom og øvede I østen stiger sol op onsdag formiddag – så børnehavebørnene var helt klar. Stuerne havde heldigvis også øvet sangen mange gange, så børnene var godt forberedte. 

Personalet fik endnu engang tingene til at glide på fornemste vis. Ildhu og engagement er kendetegnet – og det er skønt at være vidne til. Vi glæder os til de næste mange år.

Tak til Løve bageren i Strøby Egede for donation af kagemand og kagekone

Tak til Strøby bageren v/ Bruno for donation af chokoladekage

Tak til Netto i Strøby Egede for donation af Æbleglück

Tak til Rema 1000 i Strøby Egede for donation af saftevand, snaks og grønsager

Tak til Daglig Brugsen i Strøby for donation af engangs service

Tak til Jacobs-fodersalg for donation af leje til popkornmaskine samt popkorn

Tak til AIK-cafe for donation af sandwich 

Opslagstavle...

 •  

  RIGTIG GODT NYTÅR TIL JER ALLE.

  Vi er klar til frokost ordning. Vi vil minde jer om at det kun er frokost vi står for.

  Derfor skal I fortsat komme med en madpakke med mad til formiddag og eftermiddag.

  Vi glæder os til at servere sund og god mad.

   

  02-01-2019
 •  Opslagstavleikon

  Kære Forældre

  Til mødet om madordning, talte vi bl.a. om vores kommende procedure.

   

  Procedurerne er lidt forskellige på de forskellige stuer. Fx Svalerne får buffet hvor de selv skal tage maden, de skal stadig hjælpe med at dækkebord som de gør nu.  Resten af institutionen får fade/skåle på hvert bord hvor børnene skal øve sig på at tage maden. Hvis du vil kende proceduren for dit barns stue, er du velkommen til at spørge os.

   

  Vi tilbyder frokost efter Stevns kommunes kostpolitik og vi afprøver i den første tid hvor meget økologi vi kan købe og stadig holde budgettet. Vi ønsker at prioritere økologi og/eller danske varer.

   

  Carla vil lave menuer som hun sætter op i hhv. Vuggestuen og børnehaven. Ligeledes vil hun på sigt ligge dem på INTRA sammen med nogle af opskrifterne. Hvis man har lyst til en specifik opskrift kan I altid spørge så giver Carla den gerne. Carla vil også lave nogle workshops hvor hun på inspirerende vis vil arbejde med børnene omkring mad.

   

  Vi drøftede kræsenhed og hvad vi gøre når børnene ikke vil spise maden. Vi skal være meget opmærksomme på om børnene ikke vil spise, fordi vi tilbyder det barnet gerne vil have – fx en rugbrød med leverpostej eller om det er fordi de ikke kan lide maden. Børn skal smage nye ting ca. 10 gange før deres smagsløg har accepteret smagen. Carla vil lave nye ting på mange forskellige måder FX blomkål. Hun vil lave blomkålssuppe, blomkål råt i salat, i sammenkogt ret osv. Således smagsløgene bliver udfordret og smagspaletten bliver udvidet. Hvis børnene ikke kan lide maden, vil vi tilbyde dem en rugbrødsmad, så de ikke kommer til at sulte.

   

  Vi har lavet en plan B hvis Carla er fraværende. Carla vil lave 1-2 ekstra portioner dejlig mad, og komme i fryseren, således at vi kan tage det op, den dag Carla ikke er her og lynhurtigt lave det til en dejlig ret.

   

  Vi vil have 2 varme dage og 3 kolde.

   

  Vi er godt på plads i vores køkken, vi har fået installeret en ny opvaskemaskine. Der er sat skilte op hvorpå det er præciseret hvor der laves hvad. Der er en vask til fersk kød og fersk fisk, der er en vask til grønsager, frugt og andre ting med jord. Der er en vask til opvask og beskidte ting og til sidst en vask udelukkende til at vaskehænder.

   

  I skrivende har vi netop fået leveret det bestilte service så vi er HELT klar til den 2.1. 2019 hvor vi glæder os til at byde jeres børn på en skøn tomatsuppe med hjemmebagt brød til.

   

  Rigtig god jul og godt nytår.

  Charlotte og personalet i Lodbjerggård

  21-12-2018
 •  Opslagstavleikon

  Særlig fokus på kommende skolebørn

  I lodbjerggård børnhus har vi særligt fokus på vores kommende skolebørn. Vi arbejder tæt sammen med Strøbyskolen.

   

  22-02-2018
 •  Opslagstavleikon

  Velkommen til BørneIntra på Lodbjerggård

  BørneIntra er et lukket system for forældre og ansatte, men du kan finde forskellige oplysninger om os via de forskellige menupunkter i venstre side.

  25-07-2017