BørneIntra v2.19.1

Børneområde Hårlev

...består af to huse med hver sin egenart og kultur samt den tværkommunale dagpleje.

Skiftende billeder

I Område Hårlev har vi tre institutioner man som forældre kan vælge imellem.

Det er Bulderbo, Baunebovej 1, som rummer som ca. 74 børn fra 0 - 6 år, Børnehave Hotherdalen, som rummer ca. 55 børn fra 2,10 - 6 år. Børnehaven Hotherdalen (tidligere Børnehave Øst) åbnede den 6. januar 2020. Der er tæt samarbejde mellem de to børnehuse. Personalegruppen er sammensat af uddannede pædagoger, PAèr og medhjælpere, som alle har været længe i husene og derfor en masse erfaring. Den tværkommunale dagpleje er ligeledes en del af vores område og rummer 35 dagplejere fordelt placeret over hele Stevns Kommune og er for børn i alderen 0 - 2,10 år. Dagplejerne har alle taget forskellige kurser for at dygtiggøre sig og der er et godt samarbejde dagplejerne imellem. Alle dagplejegrupper mødes en gang ugentlig i en af vores dejlige legestuer.

 

Vi arbejder projektorienteret med den nye styrkede pædagogiske læreplan som omdrejningspunkt og vi er meget optaget af pædagogiske læringsmiljøers betydning, for børns trivsel, udvikling, læring og dannelse. 

 

Tilbage i september 2015, tog vi vores "første spadestik" til pædagogiske læringsmiljøer

Vi er derfor i gang på fjerde år og er kommet rigtig langt, hvis vi selv skal sige det..... så langt, at vi ikke bare tænker og indretter læringsmiljøer/legemiljøer, men tænker og vil indrette i hele legeuniverser. Det kommer I til at se meget mere til henover det næste års tid. Og I kan roligt glæde jer:-)

 

Vi har desuden forældretilvalgt økologisk madordning med certificeret Sølvspisemærke, for alle børn i begge huse. Det har vi faktisk haft de sidste 7 år. Som årene er gået er vi kommet dertil, at vi aktivt vil gøre en forskel ved at have en grøn omstilling. Det betyder i praksis, at børnene børnene spiser ved buffet, hvor de selv vælger deres mad og råkost, som medvirker til at minimere madspild. Desuden er der indført to kødfrie dage om ugen, hvilket gør det mere økonomisk at købe økologisk. 

 

Alle medarbejderne kender hinanden godt, da vi holder fælles personalemøder og passer børnene i fællesskab nogle uger om året.

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  Pasningsbehov i dagene mellem jul og nytår
  Der er som udgangspunkt lukket i alle områdets dagtilbud mellem jul og nytår. Men der er mulighed for feriepasning i eget dagtilbud.

  Du bedes derfor udfylde ferieforespørgslen, så vi kan tilrettelægge vores planlægning derefter.

   

  Hvordan angiver jeg mit behov?

  Logger du ind i BørneIntra via hjemmesiden, vil du under 'Mine beskeder og noter' se et grønt flag med en markering af ferieforespørgslen.

  Bruger du BørneIntra-app'en, finder du Ferieforespørgsler som sidste punkt i menuen (de tre vandrette streger).

  25-09-2020
 •  Opslagstavleikon

  Åbning af vores nye børnehave den 6. januar 2020

   

  I går, mandag den 6. januar 2020, kl. 6.30 åbnede vores dejlige nye børnehave. Det var en dag som vi har set frem til i næsten et helt år. Personalet har i juleferien knoklet fra tidlig morgen til sen eftermiddag for, at blive færdige og klar til den store dag. Og det lykkedes:-)

  Åbningen forløb planmæssigt og den røde løber var rullet ud foran velkommen døren og lanterne var tændt for at byde velkommen sammen med den flotte velkomststen som vores områdesekretær Linda har malet. 

   

  Dagen var 100% på børnenes præmisser, idet vi først senere på måneden vil indbyde til en officiel indvielse. I første omgang skal børnene lære huset godt at kende og blive fortrolige med de nye muligheder. Dagen bød på fælles morgenbord med friskt brød fra bageren og lidt senere da alle forældrene var taget på arbejde, hejste vi flaget og drak saftevand.

   

  Børnehaven er indrettet med mange mindre legemiljøer fx dukkekrog og ridderborghjørnet på Elverstuen, konstruktionskrog, vilde dyr område, tegnekrog på Alfestuen og læsehyggehjørne, bondegårdshjørne og Ramasjang morgen-tv på Troldestuen, da det vil være her vi spiser morgenmad sammen.

   

  Derud over har vi et dejligt soverum med spritnye madrasser. Rummet skal også bruges til krea-rum, så vi kan have

  ve større projekter kørende.

   

  Børnehaven er en traditionel børnehave med tre stuer og kommer til at rumme ca. 55 børn mellem 2,10- 6 år. Der er stadig ledige pladser på Everstuen.

   

  Vi har den skønneste kæmpe store legeplads med helt nye legestativer, sandkasse, klatretræer, masser af gemmesteder og små asfalterede veje til at cykle på.

   

  Ring eller skriv til daglig pædagogisk leder Trille, hvis I have en rundvisning på katrhoff@stevns.dk eller 29259403.

   

  Mange hilsner

  Helle Nilsson

  Områdeleder

   

   

   

   

  07-01-2020
 •  Opslagstavleikon

  Er dit barn blevt rask nok til at komme i dagtilbud?

  Her kan du se, hvornår dit barn er rask nok til at komme i vuggestue og børnehave.
   

  Se anbefalingerne fra sundhed.dk

  16-03-2018