BørneIntra v2.19.1

Velkommen til Område Sydstevns

Område Sydstevns omfatter følgende daginstitutioner

 • Børnecentret Erikstrup
 • Humlebien
 • Rødtjørnen
 • Rødvig Børnecenter

 

Områdeleder

Opslagstavle...

 •  

  Tanker vedrørende frugtkasser

   

  Kære Forældre

  Hver eneste dag ser vi den ene overdådige og bugnende frugtkasse efter den anden. Vi ved, at I ønsker at gøre det så godt for jeres børn som overhovedet muligt.

  Men ved I hvad: Når et barn på 3 år åbner en frugtkasse med 10 – 16 forskellige ting, så mister de overblikket og appetitten. Vi ved godt, at I tænker: Vi giver det hele med, så kan barnet vælge, hvad det har lyst til at spise i dag. Sådan fungerer det bare ikke i virkeligheden, for børnene kan ikke overskue det.

   

  Vi skal ikke blande os I, hvordan I bruger jeres ressourcer, men uspist frugtkasseindhold, som har været i børnehave en hel dag, det ender som regel i skraldespanden. Det kan vi vel godt blive enige om, er en slags madspild!

   

  Derfor vil vi gerne opfordre til, at der er maximalt 3 forskellige ting i frugtkassen. Heraf må den ene gerne være noget brød eller en bolle, for det er meningen at eftermiddagsfrugten skal være et mellemmåltid, som skal stille sulten. Vi henstiller stadig til, at I undgår kiks og kager i farvestrålende papir. Børnene bliver ikke mætte af det.

  I kan sagtens komme nogle af alle de gode ting i frugtkasserne, som I plejer. Bare ikke så mange af dem på én

  gang.

   

  Mange venlige hilsner

  Personalet i Område Sydstevns og Områdeleder Anne Grimsbo

  09-01-2020